top of page

10 verschillende interieurstijlen, welke past bij jou?

Elise is bij Hado Projecten & Interieur de interieurspecialiste. Om van jouw huis een thuis te maken, duikt ze met veel plezier de winkels in om de ideale mix samen te stellen voor een interieur dat bij je past.


Om zo’n interieurstyling helemaal op jouw wensen af te stemmen, kijken we samen welke stijl jij mooi vindt. Pinterest is daarbij een heel dankbaar hulpmiddel. In deze blog sommen we graag een paar verschillende interieurstijlen op, om je al op weg te zetten! Je zal zien dat je meestal wel al een bepaalde voorkeur hebt. En dat verschillende stijlen ook mooi te combineren zijn met elkaar. Daar helpen wij je dan graag bij ;-)


1. Scandinavisch


Een Scandinavisch interieur is de laatste jaren aan een opmars bezig! Typisch voor een Scandinavische stijl zijn strakke lijnen, lichte kleuren (hello snoepkleurtjes!) en natuurlijke materialen. Dit interieur heeft een eerder cleane en rustige uitstraling.

2. Landelijk


Een landelijk interieur is warm, knus en gezellig. Ietwat sober, met robuuste en functionele meubels en een natuurlijk kleurenpalet. Denk maar aan wit, grijs, bruin en alle tinten daartussen. Ook veel natuurlijke materialen zoals grof hout, linnen, katoen,.. Een landelijk interieur werk je af met accessoires zoals houten hangertjes met een mooie quote.


3. IndustrieelEen industrieel interieur is de typische loft-stijl, gebaseerd op de fabrieksgebouwen en -interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Heel strak met veel harde en ruwe materialen zoals staal, beton, metaal en hout. Een typisch element van een industrieel interieur is de bakstenen muur. Heb je geen echte bakstenen muur in je woning? Dan kan je ook kiezen voor behangpapier! Voor de rest zijn er weinig tierlantijntjes te vinden bij deze stijl en is een locker als kast ook een typisch element.

4. Bohemian


Een bohemian interieur brengt Ibiza-Island-vibes naar jouw woning! Denk aan veel licht, luchtige materialen zoals linnen, rieten accenten en veel planten. Nooit genoeg prints is ook typisch voor deze stijl, alsook kleurrijke elementen. Tip? Zorg voor één hoofdkleur die terugkomt in de verschillende prints en accessoires. Zo vormt het toch een mooi geheel.
5. Minimalistisch


Minimalisme is niet alleen een interieurstijl, het is ook een levensstijl. Bij minimalisme wordt enkel het noodzakelijke gebruikt. De inrichting is daardoor strak, eenvoudig en vooral functioneel. Geen onnodige accessoires en decoratie. In een minimalistisch interieur komen vaak stuks van goede kwaliteit te staan en liefhebbers van minimalisme hebben een voorliefde voor echte designstuks.
6. Klassiek


Had jij eigenlijk in een kasteel moeten wonen en hou je van barok? Dan is een klassiek interieur op je lijf geschreven. Denk aan de inrichting van kastelen van vroeger: antieke meubels, symmetrie, ornamenten en donkere houtsoorten. Een klassiek interieur heeft een rijke uitstraling. De meubels zijn vooral groot en comfortabel.

Grote kroonluchters zijn de perfecte eyecatcher, en materialen als marmer en keramiek komen regelmatig terug.
7. Werelds


Warme kleuren en natuurlijke materialen vind je zeker terug in een werelds interieur. Ook mozaïek, handgeweven kleden en lantaarns zijn accessoires die erbij passen. In een werelds interieur vind je ook vaak souvenirs en decoratiestuks uit het buitenland terug of elementen die verwijzen naar reizen. Een werelds interieur is vaak gezellig kleurrijk!
8. Romantisch


Een romantisch interieur is eigenlijk een perfect huwelijk tussen de landelijke en de klassieke stijl. De combinatie van deze twee stijlen geeft een nostalgisch en dromerig interieur. De kleuren zijn licht en naturel, zoals bij de landelijke stijl. De sierlijke vormen en grote meubels zijn dan weer overgenomen van de klassieke stijl.
9. Vintage


Bij een vintage interieur zijn de meubels de echte blikvangers. Verwar vintage trouwens niet met retro, wat toch twee verschillende stijlen zijn. Bij vintage draait het allemaal om authentieke stuks die duidelijk al een eerste leven hebben gehad. Denk maar aan een oude, vintage zetel of een vintage bar- of televisiekastje. De leukste vintage decoratiespullen vind je op rommelmarkten en in tweedehandswinkels. Het beste van al? Vaak voor een heel fijn prijsje!
10. Retro


Een retro interieur is gebaseerd op de typische stijl van de jaren 60 en 70. Denk aan patronen op de muur, meubels met afgeronde hoeken, en veel van de retrokleuren rood, oranje, geel en bruin.Zie jij door de bomen het bos niet meer voor je interieur? Dan helpt Elise je heel graag op weg! Ontdek onze verschillende interieurpakketten en aarzel niet om ons te contacteren!64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Is jouw dak aan vervanging toe?

Liet je al kleine herstellingen doen aan je dak of zag je kapotte dakpannen? Na een aantal jaren krijg je mos op je dak en kan dit voor schade zorgen. Of je merkt dat je huis niet meer fris ruikt. Is

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Comments


bottom of page