top of page

Zelf verbouwen, of niet? Stel jezelf deze 4 vragen!


Zelf verbouwen, voor sommigen hun grootste nachtmerrie, voor anderen het leukste dat ze ooit hebben gedaan. Als jij deze blog leest, ben je nog aan het twijfelen om er zelf aan te beginnen of niet. Bij HADO zijn we gebeten door het verbouwvirus en weten we dus als geen ander welke vragen je jezelf moet stellen om erachter te komen of je er zelf aan wil beginnen of niet. Je ontdekt ze in deze blog!


Hoe ingrijpend is de renovatie?

Gaat het om een badkamer die een update kan gebruiken of is de hele woning aan renovatie toe? En als de hele woning aan renovatie toe is, ga je dan ook structurele aanpassingen aan de indeling van het pand doen, zoals muren uitbreken of nieuwe muren zetten?


En zelfs al gaat het om een badkamerrenovatie, is het dan nodig om leidingen te verleggen of ben je niet van plan om iets aan de indeling te wijzigen?


Wat is het budget?

Uiteraard heb je hopelijk een ander budget in gedachten voor een totaalrenovatie dan wanneer het enkel over één bepaalde ruimte gaat. Maar dan nog is het heel belangrijk om op voorhand een budget te bepalen. Nog belangrijker dan dat budget bepalen, is je er ook aan houden.


De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan in alles zo duur of goedkoop gaan als je zelf wil. Als je op voorhand geen budget vastlegt, is de verleiding groot om je te laten meeslepen.


Hoe ga je de ruimte inrichten?

Nog voor je maar iets afbreekt is het belangrijk om al na te denken wat je met de ruimte gaat doen en hoe je ze gaat inrichten. Bespreek je plannen met zo veel mogelijk mensen om een goed beeld te krijgen van wat je wil en om niets over het hoofd te zien.


Denk bij een renovatie van de woonkamer bijvoorbeeld al na over waar je de zetel wil zetten, om te weten waar de stopcontacten moeten komen. Door met zo veel mogelijk mensen de plannen te bespreken, krijg je nieuwe inzichten en voorkom je dat je achteraf misschien spijt krijgt van iets waar je niet op voorhand aan hebt gedacht.


Kan je alles zelf doen?

En de laatste vraag die je jezelf moet stellen: kan je alles zelf doen? Of eerder, wat kan je zelf doen en waar heb je professionals voor nodig? Iets afbreken kan je misschien zelf, net als een badkamer updaten waarbij geen leidingen verlegd moeten worden. Maar als je geen loodgieter bent, begin je best niet zelf aan het verleggen van leidingen.


Wat wil en kan je zelf doen en waar heb je professionals voor nodig? Maak er een lijstje van om een goed beeld te krijgen!


Maak een keuze


Op basis van je antwoorden op die vier vragen, krijg je een beter idee of het een project is dat je zelf aankan en wil aangaan. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van dingen zelf doen en zaken uitbesteden, of je kan jezelf volledig ontzorgen en kiezen om met een verbouwpartner zoals HADO in zee te gaan!


Om je op weg te zetten bij het maken van je keuze, hebben we een handige download gemaakt waarmee jij kan bepalen of je zelf gaat verbouwen of niet.


HADO CHECKLIST
.pdf
Download PDF • 190KB

PS: Weet je nu al dat je er niet zelf aan wil beginnen? Wij staan je graag bij! Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor jouw renovatieproject.
63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Wanneer bouwvergunning nodig bij renovatie?

Grote werken uitvoeren aan uw woning? Voor grondige verbouwingen moet je een omgevingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Dit is hetzelfde als een bouwvergunning. Als je een bouwver

Comments


bottom of page