top of page

5 basistips voor een grote lenteschoonmaak en opruimsessie

5 basistips voor een grote lenteschoonmaak en opruimsessie


Het voorjaar is begonnen en de grote lenteschoonmaak staat voor de deur! Alles wordt uit de kast gehaald om ons huis een flinke schoonmaakbeurt te geven. Weg met het vuil en de rommel die in je in de winter hebt verzameld. Maar hoe begin je hieraan? Wat zijn goede basistips om je huis efficiënt schoon te maken? En hoe kun je jouw huis opruimen, zodat je een goed overzicht houdt? Ontdek onze schoonmaak- en opruimtips in deze blog!


Tip 1. Werk van boven naar beneden

Je wilt zeker geen dubbelwerk verrichten als het op de grote schoonmaak aankomt. Het is daarom verstandig om van boven naar beneden te werken. Begin bijvoorbeeld eerst bovenop de kast, zodat je achteraf geen stof krijgt op het gedeelte dat je net hebt schoongemaakt. Ook bij het opruimen is dit handig! Als je de zolder schoonmaakt en opruimt, heb je minder de neiging om daar achteraf spullen te plaatsen die je eigenlijk moet weggooien.


Tip 2. Verplaats alle meubels

De meesten zijn liever lui dan moe als het op schoonmaken aankomt. Maar dit is hét moment om je meubels te verplaatsen zodat je overal goed bij kunt als je gaat stofzuigen en dweilen. En nu je ze toch allemaal verplaatst hebt, kun je jouw meubels meteen een ander plekje in huis geven. Of verander eens van een inrichting! Een leuk behang? Een andere zetel? Nieuwe verlichting of decoratie? Een frisse wind door je huis betekent meer dan een schoonmaak alleen!


Tip 3. Reinig de stoffen in huis

Heb je veel tapijten in huis? Helemaal leuk! Dit maakt je huis direct gezellig, maar ze vangen ook veel stof. Ook gordijnen, beddengoed, kussenhoezen of een klamboe boven je bed kunnen een paar keer per jaar een opfrisbeurt gebruiken. Breng ze eens naar een droogkuis - je zult versteld staan hoeveel vuil hier vanaf komt!


Tip 4. Ruim je kasten opnieuw in

Opruimcoach Marie Kondo weet als geen ander welke spullen je moet bewaren. ‘Does it spark joy?’, dan moet je het houden. Word je niet blij van de spullen? Doe het weg. Een goede opruimtip is om organizers te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan opruimboxen, bewaardoosjes, kratten (eventueel met naamkaartjes) om overzicht te houden. Hou je van decoratie? Dan is het verstandig om deze bij elkaar te zetten en niet overal los in huis. Dat maak het ook veel gemakkelijker om te stoffen!


Tip 5. Was de ramen en deuren met azijn

Ineens zie je het! Bij de eerste zonnestralen wordt het pijnlijk duidelijk hoe smerig de ramen en deuren zijn. Wil je voorkomen dat je, na het schoonmaken, strepen op je ramen ziet? Gebruik dan lauwwarm water, een spons en een scheutje schoonmaakazijn. Het laatste vocht op de ramen neem je weg met een schone doek. Voila, blinkende deuren en ramen!


Zo, dat zijn alle basistips om aan de slag te gaan met de lenteschoonmaak. We wensen je heel veel succes bij het opruimen en schoonmaken, en vergeet niet een paar van je favoriete nummers op te zetten. Je moet er toch een feestje van maken, he?


Denk je erover na om je huis opnieuw in te richten? Neem dan contact met ons op via www.hado-projecten.be. Als interieurstyliste sta ik voor je klaar met advies!


52 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Wanneer bouwvergunning nodig bij renovatie?

Grote werken uitvoeren aan uw woning? Voor grondige verbouwingen moet je een omgevingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Dit is hetzelfde als een bouwvergunning. Als je een bouwver

Opmerkingen


bottom of page