top of page

7 tips om je kleine woning groter te laten lijken

Wie droomt er niet van een mooi en ruim huis met grote groene tuin? Helaas is dat niet voor alle interieur-liefhebbers weggelegd. Maar niet getreurd, ook een appartement of studio kan je een ruim gevoel geven. Zeker met wat extra hulp. ;-) Benieuwd? Ontdek onze 8 tips!


Tip 1. Kies voor lichte kleuren

We vliegen erin met kleuradvies: hou de kleuren rustig. Een lichte kleur vangt namelijk meer licht op. Daardoor lijkt je ruimte een stuk groter. Richt de aandacht van mensen naar het plafond, bijv. met een mooi licht behang of nude/beige tint. Gebruik in ieder geval zeker geen donkere kleuren.
Tip 2. Plaats een spiegel

Niet alleen om jezelf te bewonderen, alé dat mag ook, maar een spiegel creëert ook diepte omdat alles wordt weerspiegeld. Op die manier lijkt het alsof je nog een zee aan ruimte hebt.


Tip 3. Doe de gordijnen open

Let the sun shine! Als alle hoekjes van je ruimte worden belicht, dan lijkt de kamer veel groter. Het is ook een aanrader om de gordijnen op de grond te laten hangen in plaats van in te korten. Je wand lijkt daardoor een stuk langer!


Tip 4. Voorzie extra opbergruimte

Het is echt een must om niet te veel spullen rond te laten slingeren in een kleinere ruimte. Je krijgt dan snel het idee dat het ‘vol’ staat. Kies voor een gesloten kast in plaats van een open kast om alle zaken in op te bergen. Opgeruimd staat netjes!


Tip 5. Statement meubels

Gebruik geen kleine meubels of accessoires die je overal neerzet, maar kies voor grote statement meubels. Zoals één grote zetel of één groot wandmeubel. Ook meubilair op pootjes is een aanrader. Dat creëert ruimte en doorkijkjes. Daarnaast zijn multifunctionele of uitklapmeubels heel handig! Denk aan een eettafel die je ombouwt tot bureau of een tv-kast met zitgedeelte en berging.


Tip 6. Kunst of foto’s aan de muur

Ja, leuk! Kies voor één grote poster, foto of kunstwerk in plaats van meerdere kleine lijstjes of tekeningen. Heb je eindelijk een goede reden om je favo foto in het groot af te drukken! ;-) Geloof ons, je bent direct geneigd om naar boven te kijken. En dat is wat je wilt!


Tip 7. Verticale streepjes

Wil je ervoor zorgen dat je muren langer of breder worden? Dat is optisch mogelijk met streepjes. Het werkt hetzelfde als op je kleding. Horizontale strepen maken de ruimte breder en verticale strepen maken de ruimte hoger. Je kunt strepen verven maar ook kiezen voor een gestreept behang.


Persoonlijk interieuradvies

Weet je niet goed hoe je van jouw huis een ‘thuis’ maakt of vind je het lastig om de stijlen van jou en je partner te combineren?

Dan ben ik er om je te helpen met persoonlijk interieuradvies! Ik weet zeker dat een van onze pakketten bij je wensen aansluit. Ontdek ze hier.
50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Is jouw dak aan vervanging toe?

Liet je al kleine herstellingen doen aan je dak of zag je kapotte dakpannen? Na een aantal jaren krijg je mos op je dak en kan dit voor schade zorgen. Of je merkt dat je huis niet meer fris ruikt. Is

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Comments


bottom of page