top of page

8 praktische tips voor sfeer en gezelligheid in huis

Zo, de kerstboom hebben we weer massaal opgeruimd, maar nu? Ineens lijkt je woonkamer zo leeg! Ik hoor je al denken: ‘dat stond eigenlijk wel heel gezellig’. En de koudste maanden moeten nog komen... Hoe krijg je het nu weer gezellig in huis? Wij geven 8 praktische tips (+ een bonustip) die zeker helpen om van jouw huis een warm thuis te maken!



Tip 1. Kaarsjes, kaarsjes en nog eens kaarsjes

Denk je aan romantiek? Dan denk je aan kaarsen! Vooral in de wintermaanden is het heerlijk om wat kaarslicht om je heen te hebben. Het maakt niet uit hoe messy je woonkamer erbij ligt in de avond. Je hoeft enkel wat kaarsjes aan te doen en in no-time ben je in de ontspanmodus.





Tip 2. (Namaak-)plantjes

Een beetje groen in huis doet wonderen! Het ziet er direct gezellig uit en is nog gezond ook. Heb jij groene vingers? Dan kun je natuurlijk gaan voor levende planten. Maar vergeet je nog wel eens om planten water te geven? Dan bestaan er tegenwoordig veel prachtige namaak planten waarbij je het verschil met een echte plant niet ziet. Wil je toch een levende plant? Dan kun je ook gaan voor cactussen of vetplanten. Deze planten hoef je nauwelijks water te geven en ze zijn zeer gebruiksvriendelijk.



Tip 3. Droogbloemen en kleine vaasjes

Droogbloemen zijn helemaal hot en happening! Je ziet ze vaak voorbij komen op sociale media en interieurbladen. Droogbloemen hebben het grote voordeel dat ze niet verwelken. Je kunt dus heel lang met een boeket doen. Als je er meerdere koopt, kun je ook afwisselen als je het boeket even beu bent. Zorg er dan voor dat je de bloemen goed in papier inrolt en opbergt. Dan blijven ze ook heel lang mooi. Je kunt er ook voor kiezen om een paar kleine vaasjes bij elkaar te zetten met losse droogbloemen. Sfeer gegarandeerd!



Tip 4. Gekleurde accessoires

Durf jij het nog niet aan om direct een (felle) kleur op de muur aan te brengen? Of weet je gewoon niet goed welke kleur bij je past? Dan kun je ook experimenteren met accessoires. Door meerdere gekleurde kussens, vaasjes en andere accessoires - in dezelfde tint - bij elkaar te plaatsen, krijg je hier direct gevoel bij. Wil je weten wat de kleurtrends zijn van 2021? Ontdek het in deze blog.




Tip 5. Sfeerverlichting en dimmers

Natuurlijk is het super fijn als je jouw verlichting kunt aanpassen in felheid. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om z’n lichten te dimmen. Het is sowieso de moeite waard om sfeerverlichting aan te schaffen zoals een grote doorzichtige bulb of gebogen lamp waarbij je het peertje kunt zien. Ook het soort peertje is heel belangrijk. Wil je sfeer creëren? Kies dan voor een warm licht. Ben je niet zeker? Laat je altijd even adviseren in de winkel zodat je naar huis gaat met een lamp die de correcte fitting en felheid heeft.


Tip 6. Verschillende lijstjes en foto’s

Niets zo leuk als een gepersonaliseerd huis! Heb jij een mooie reis achter de rug of leuke foto’s van je gezin, huisdier of familie? Maak dan als eerste een map aan met foto’s die je absoluut eens wilt laten afdrukken. Vervolgens sprokkel je verschillende fotolijstjes bij elkaar in de winkel of kringloop en ophangen maar. De lijstjes hoeven zeker niet allemaal dezelfde vorm te zijn (mag wel 😉).


Bonustip: vind je het lastig om in te schatten hoe groot de fotolijstjes moeten zijn en welke leuk bij elkaar staan? Bij IKEA werken ze met verschillende patronen. Je kiest dan gewoon welke opstelling je mooi vindt en dan weet je meteen welk formaat foto’s en lijstjes je nodig hebt. Handig!



Tip 7. Een heerlijke fauteuil of grote zetel

Sfeer zit ‘m niet alleen in verlichting en accessoires, maar bereik je ook door de juiste interieurstukken. Zo is het onvermijdelijk dat een grote zachte zetel of heerlijke fauteuil ervoor kan zorgen dat je direct ontspant. Een glaasje wijn erbij en de gezelligheid heb je al meteen voor elkaar!





Tip 8. Een elektrische haard

Een elektrische haard vind je aan verschillende prijzen en is de perfecte oplossing als je geen schouw of gasleiding hebt. De goedkoopste haarden beginnen al vanaf €300,-. Een groot voordeel van een elektrische haard is dat het meteen gezellig is in huis en het brengt enorm veel sfeer. Je hebt verschillende modellen en keuze uit inbouw of niet. Natuurlijk is het zo dat hoe duurder de haard is, hoe ‘echter’ het lijkt. Een elektrisch haardvuur is ontzettend praktisch, want je kunt zelf de warmte instellen en het werkt gewoon met een stopcontact. Je hebt ook haardvuur op bio-ethanol dat een echte vlam geeft. De aanschaf van deze haarden is goedkoper, maar het verbruik is wel een stuk duurder. Let hier dus zeker op als je een haard gaat uitzoeken.


Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren met deze blog! Blijf je het lastig vinden om een leuke sfeer te creëren in huis en kun je wel wat hulp of advies gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via hado.projecten@gmail.com.


181 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Wanneer bouwvergunning nodig bij renovatie?

Grote werken uitvoeren aan uw woning? Voor grondige verbouwingen moet je een omgevingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Dit is hetzelfde als een bouwvergunning. Als je een bouwver

bottom of page