top of page

De interieurtrends van 2022

Staat er een renovatie op de planning of heb je zin om jouw interieur een make-over te geven? Of ben je gewoon benieuwd naar wat 2022 te bieden heeft op gebied van woon- en interieurtrends? Ik vatte ze voor jou allemaal samen in deze gloednieuwe blog, geen gebrek aan inspiratie voor jouw volgende home project dus!


1. Duurzame basis


Duurzaamheid, een begrip dat erg belangrijk geworden is en de komende jaren alleen maar belangrijker zal worden, duikt ook op in ons interieur. Een duurzame inrichting vertaalt zich in het gebruik van milieuvriendelijke materialen die een lange tijd meegaan, meubels die opnieuw gebruikt worden na een opknapbeurt (say yes to upcycling!), maar ook stoffen en textiel die op een verantwoorde manier geproduceerd worden.


2. De natuur in huis


De volgende trend - die we alsmaar vaker zien opduiken in de nieuwste interieurs - sluit daar mooi bij aan. We halen de natuur namelijk letterlijk in huis, en dan heb ik het niet alleen over planten. Of je nu eerder fan bent van een Scandinavische woonstijl hebt, of je voorkeur net gaat naar een modern of vintage interieur: natuurlijke materialen vinden altijd hun plekje. Denk daarbij niet alleen aan bamboe, rotan, jute of wol, maar ook aan geborsteld metaal, marmer of natuursteen geven jouw interieur een chique look and feel.

3. Vintage is hip


The eighties are back! En dat hebben we ook dit jaar al mogen merken. We zien al maar meer interieurs met opvallend warme kleuraccenten, het hoeft immers niet altijd gebroken wit en beige te zijn, toch? Gecombineerd met heuse vintage vondsten, denk aan meubels met een rond design, schuine pootjes en unieke decoratie-elementen, creëer je een uniek en boeiend interieur.
4. Eenvoud en harmonie


Een trend die we niet kunnen wegdenken, is de minimalistische woonstijl uit Scandinavië met veel hout, veel licht en organische vormen. Zo’n serene basis zorgt ervoor dat je nog veel kanten uit kan. Zachte tinten zoals beige, olijfgroen en zacht blauw met hier en daar subtiele gouden details creëren een oase van rust.


Trendkleuren


5. Functioneel thuiskantoor


Thuiswerken is voor velen het nieuwe normaal geworden, maar da’s niet altijd even praktisch. Niet iedereen heeft een extra kamer voorhanden, dus gaan we op zoek naar alternatieven voor een fijne thuiswerkplek. We zien stijlvolle bureautafels, ingenieuze opbergmogelijkheden en zelf bureaustoelen met een design look voorbij komen.

Deze interieurstijlen mogen dan wel hot & happening zijn, het allerbelangrijkste is en blijft dat jouw interieur aanvoelt als thuis en het alles biedt wat jij nodig hebt. Ben je op zoek naar interieuradvies of wil je samen brainstormen over hoe je jouw interieur een opfrisbeurt kan geven? Aarzel dan niet om ons te contacteren, we’re happy to help! Samen gaan we op zoek naar een interieur dat volledig bij jou past.


171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Is jouw dak aan vervanging toe?

Liet je al kleine herstellingen doen aan je dak of zag je kapotte dakpannen? Na een aantal jaren krijg je mos op je dak en kan dit voor schade zorgen. Of je merkt dat je huis niet meer fris ruikt. Is

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Comentários


bottom of page