top of page

Interieurtrends 2023

Bijgewerkt op: 1 dec. 2023

Benieuwd naar wat er leeft in de interieurwereld anno 2023 en hoe je je huis kan aanpassen aan de dag van vandaag? Hieronder ontdek je de trends van 2023, van duurzaamheid en minimalisme tot comfort en gezelligheid. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor een compleet nieuwe look of gewoon geïnteresseerd bent in wat er komt, je ontdekt alles om je interieur naar het volgende niveau te tillen in deze blog!


Duurzaamheid en natuurlijke materialen


De trend naar duurzaamheid in het interieurontwerp zal naar verwachting in 2023 verder groeien. Steeds meer mensen kiezen voor milieuvriendelijke materialen en producten die zijn gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Natuurlijke materialen zoals hout, steen, riet en klei zijn populair, omdat ze een organische uitstraling hebben en bijdragen aan een rustige en ontspannen sfeer in huis.

Minimalisme


Minimalisme is een trend die al een tijdje aanhoudt en ook in 2023 is dit nog steeds het geval. Mensen kiezen voor strakke, eenvoudige ontwerpen die zorgen voor een opgeruimd en rustgevend interieur. Meubels met strakke lijnen en ingetogen kleuren zijn populair en kunnen worden gecombineerd met decoratieve accessoires zoals planten, boeken en kunstwerken om een persoonlijk tintje aan de ruimte te geven.


Kleur


De kleurentrends van 2023 worden beïnvloed door de huidige tijdgeest. Mensen kiezen meer en meer voor kleuren die helpen te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Dit resulteert in meer natuurlijke, aardse kleuren zoals beige, taupe, groen en blauw. Ook heldere, vrolijke kleuren zoals geel en roze blijven populair.Flexibiliteit


Flexibiliteit is een trend die al enkele jaren woedt. Mensen willen hun huis kunnen aanpassen aan hun veranderende behoeften en levensstijl. Daardoor kiezen we steeds vaker voor meubels die multifunctioneel zijn, zoals slaapbanken en uitschuifbare tafels. Ook modulaire meubels die kunnen worden aangepast aan verschillende indelingen zijn populair.


Technologie


Technologie speelt ook in 2023 een belangrijke rol in het interieurontwerp. Slimme apparaten en spraakgestuurde assistenten zijn al populair en zullen naar verwachting nog verder evolueren. Slimme thermostaten, verlichting en beveiligingssystemen worden steeds geavanceerder en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Ook komen er meer en meer apparaten op de markt die duurzaamheid en energiezuinigheid bevorderen, zoals slimme koelkasten en wasmachines die kunnen worden bediend via een app.


Comfort en gezelligheid


In 2023 is comfort en gezelligheid een belangrijke trend in het interieurontwerp. Mensen willen zich thuis voelen en hun huis zien als een veilige haven. Zachte stoffen, zoals fluweel en wol, zijn populair en worden gebruikt voor banken, fauteuils en kussens.Mixen van stijlen


Het combineren van verschillende stijlen, zoals vintage en modern, kan resulteren in een unieke en persoonlijke uitstraling van het interieur. Ook het mixen van verschillende patronen en texturen is populair en kan bijdragen aan een interessante en eclectische uitstraling van de ruimte.


Conclusie


Hoewel we geen toekomst kunnen voorspellen, is het duidelijk dat in 2023 duurzaamheid, minimalisme, natuurlijke materialen, flexibiliteit, technologie, comfort en gezelligheid en het mixen van stijlen centraal staat in het interieurontwerp. Door deze trends te combineren en aan te passen aan de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker, creëer je een persoonlijk en uniek interieur dat past bij jouw levensstijl en persoonlijkheid.


Hulp nodig bij het creëren van jouw perfecte thuis? We helpen je graag met interieuradvies, of van A tot Z! Stuur ons zeker een berichtje voor meer info.


26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Wanneer bouwvergunning nodig bij renovatie?

Grote werken uitvoeren aan uw woning? Voor grondige verbouwingen moet je een omgevingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Dit is hetzelfde als een bouwvergunning. Als je een bouwver

Comments


bottom of page