top of page

Tips om jouw woning energiezuiniger te maken

Stijgende energieprijzen, het is momenteel een hot topic! Maar wij bij HADO Projecten & Interieur denken liever niet in problemen, wel in oplossingen. In deze blog ontdek je met welke investeringen je je woning energiezuiniger maakt en dus het bedrag op je energiefactuur doet dalen.


Bespaar energie door de juiste investering(en)


Koken, douchen, verwarmen, … Dagelijkse handelingen, waar we de laatste tijd toch even bij stilstaan. Is het wel nodig om voor dat gerecht ons gasfornuis te gebruiken? Moeten we wel zo lang onder het warm stromend water in de douche staan? Is het wel koud genoeg om de verwarming een standje hoger te zetten? Want tenslotte zijn dat allemaal handelingen die een impact hebben op je energiefactuur.


Om toch op een comfortabele manier te kunnen blijven leven, kan je investeringen doen om je woning energiezuiniger te maken. De meest waardevolle investering is isoleren. Een geïsoleerde vloer, gevel en dak houdt de warmte binnen en de koude buiten. Ook ramen met hoogrendementsglas zorgen voor een goede afscheiding tussen binnen- en buitenlucht.


Om te besparen op je verwarming is het momenteel een goed idee om te investeren in een hoogrendementsketel. In tegenstelling tot de condensatieketel recupereert deze ketel de warmte die vrijkomt bij de verbranding van gas of mazout. Met een hoger rendement als positief gevolg!


Wil je zelf energie opwekken? Laat dan een warmtepomp en/of zonnepanelen installeren. Een warmtepomp haalt energie uit water, grond en lucht. Zonnepanelen daarentegen vangen zonlicht op en zetten het om naar energie.


Er zijn dus heel wat mogelijkheden om je woning energiezuiniger te maken. En dat geldt niet alleen voor nieuwbouwprojecten. Ook bestaande woningen kan je, mits een kleine renovatie, energiezuiniger maken.


Wist je dat een goede EPC ook veel beter is om je woning te verkopen? Woningen die slecht scoren op de energievereisten zijn momenteel zeer moeilijk te verkopen. Wil je zo’n woning toch op de markt brengen, dan raden we je aan om je woning eerst energiezuiniger te maken. Je woning is dan op slag veel aantrekkelijker voor potentiële kopers.


Leningen en premies voor energiebesparende investeringen


We horen je al denken: kosten die investeringen niet veel geld?


Ja, dat klopt! De investeringen vragen een bepaald budget. Maar op lange termijn win je op je energiefactuur!


Om energiebesparende investeringen te stimuleren, biedt de overheid ook financiële steun aan. Neem daarvoor zeker een kijkje op www.mijnverbouwpremie.be en bereken jouw premies via de simulator. Er werden ook renteloze leningen voor energiebesparende leningen in het leven geroepen. Je ontdek er alles over via deze link.


Ik investeer in energie-efficiëntie


Wil jij je woning energiezuiniger maken, om je eigen energiefacturen te verlagen of alvorens je woning te verkopen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij denken graag mee over jouw energiebesparende investering(en).

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Is jouw dak aan vervanging toe?

Liet je al kleine herstellingen doen aan je dak of zag je kapotte dakpannen? Na een aantal jaren krijg je mos op je dak en kan dit voor schade zorgen. Of je merkt dat je huis niet meer fris ruikt. Is

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Comments


bottom of page