top of page

Trending in 2021: deze 5 verftinten zie je terug in elk interieur

Ben jij volop aan het bouwen of verbouwen en heb je nog altijd niet de kleur gevonden voor de badkamer, living, slaapkamer of keuken? Of weet je simpelweg niet hoe je op een creatieve manier de muren kunt verven? Zoek niet verder! Met deze trendy kleuren ziet jouw interieur er straks uit om door een ringetje te halen. Ontdek de kleurtrends van 2021 en op welke manier je de verf kunt aanbrengen. Benieuwd? Wij wel!


Wat zijn de nieuwste kleurtrends?

Afgelopen jaar stond de wereld op zijn kop en werd thuiswerken de norm. We zijn daarom steeds meer op zoek naar warmte, connectie, rust en eenvoud in huis. En dat zie je ook terug in de kleurtrends van 2021. Welke 5 categorieën kunnen we onderscheiden?


50 tinten grijs

Vind je wit te kil en een harde kleur te heftig? Dan is een lichtgrijze tint een mooie middenweg. Toch zul je deze kleur niet snel te zien krijgen in zijn pure vorm. Dit jaar staat namelijk in het teken van afgeleiden van de grijstint zoals saliegroen, mauve of taupe.



Gedempt neutraal

Een neutrale kleur op de muur is altijd goed, want dan kun je losgaan met de accessoires. Het scala aan neutrale kleuren wordt dit jaar dan ook extra vergroot. Wat dacht je van een lichte variant op mokka, olijfgroen of terracotta? Wij zijn in ieder geval fan van de gedempte kleuren!



Poederblush

Kan jouw interieur wel wat romantiek gebruiken? Dan zijn deze kleuren echt iets voor jou! Denk aan perzikroze, poeder, blush, oudroze en lila. Prachtig! Nu enkel nog je man of vriend even lief aankijken. ;-)


Zandtinten

We mochten niet op vakantie dit jaar, dus haal die tropische bestemming maar in huis. Met deze zandkleuren tover je het interieur in een klap om in een vakantieparadijs. Wat dacht van je van off-white, lichtbruin, geel of terracotta? Het mag en kan allemaal op de muur!



Knallend en rijk

Wil je juist uitpakken met jouw interieur? Dan is daar ook zeker plaats voor in 2021. De natuur brengt namelijk ook schitterende rijke kleuren met zich mee, ook wel ‘juweeltinten’ genoemd. Denk aan: dieprood, smaragdgroen, amber of amethist. Het is zeker gedurfd, maar het kan werkelijk een parel van een interieur opleveren.



Creatieve ideeën om de muur te schilderen

Weet je ondertussen al welke kleur het gaat worden? Dan is het tijd om te gaan schilderen! De trend die je nu veel ziet terugkomen is color-blocking. Door een kleur op een specifieke plek aan te brengen, creëer je een aparte ruimte, verklein je een ruimte of verbreed je een ruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden denkbaar. Verf bijvoorbeeld dingen die aan de muur hangen mee (zoals lijstjes of radiatoren) of schilder een enkele muur, plafond of gedeelte van een muur. Op die manier kun je gemakkelijk een cosy corner creëren!


Vind je het lastig om een goede kleurkeuze te maken? Of wil je de schilderwerken door een professional laten doen? Wij staan altijd voor je klaar met advies! Stuur gerust een mailtje naar hado.projecten@gmail.com.

44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodb

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Wanneer bouwvergunning nodig bij renovatie?

Grote werken uitvoeren aan uw woning? Voor grondige verbouwingen moet je een omgevingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Dit is hetzelfde als een bouwvergunning. Als je een bouwver

bottom of page