top of page

Huis verbouwen? Waar beginnen?

Oef, na die moeilijke zoektocht vond je een woning die je wil verbouwen. Met een beetje verbeelding zie je jouw droomwoning voor je. In het beste geval scrolde je door Pinterest of je maakte een moodboard. Een huis kopen kost geld, verbouwen ook. Dus check jouw mogelijkheden bij de bank. Ken je je budget? Dan is een afspraak met een architect een goed plan. De architect zal je een kostenraming en gericht advies geven.


Wij kregen bouwkriebels in 2017 en bouwden onze eigen woning. Daarna renoveerden we verouderd vastgoed. Vrienden en familie waren benieuwd naar onze projecten en vroegen onze hulp bij hun renovaties. Het is slim om iemand te raadplegen met ervaring zodat je je niet laat overspoelen en het overzicht houdt.


Zie je het toch niet helemaal zitten? Je voelt koud zweet als je aan die verschillende aannemers denkt die je moet contacteren? Muren slopen, vloer uitbreken, de badkamer renoveren? Je krijgt stress van die verschillende klussen? Verbouwen geeft stress, start daarom met een stappenplan.


Een andere mogelijkheid is kiezen voor een aannemer die je totaalrenovatie voor jou regelt en opvolgt. Kiezen voor een totaalrenovatie met Hado projecten en interieur geeft je voordelen:


 • Onze werfcoördinator, Michaël volgt alles voor jou op van A tot Z

 • Jij hoeft zelf niet te plannen

 • Je hebt één vaste contactpersoon die altijd bereikbaar is

 • We regelen alles voor jou

 • We werken samen met architectenbureaus

 • Je kan ook bij ons terecht voor interieuradvies


Hoe gaan we aan de slag?


Stappenplan om je woning te verbouwen:

 • Ken het EPC- label van jouw woning en weet wat dit betekent. Vanaf 1 januari 2023 is er een renovatieplicht voor residentiële gebouwen. Zit je met vragen rond de renovatieverplichting? We geven jou advies op maat.

 • Check op welke subsidies je een beroep kan doen bij energetische verbouwingen.

 • Bepaal jouw financieel plan. We bekijken eventueel samen met de architect welke renovatiekosten je zal hebben. Bekijk de haalbaarheid met de bank. Hou hierbij rekening met kosten van voorbereidende werken zoals (zoals bv. een landmeter, stabiliteit...), ereloon van de architect, het btw-tarief,… .

 • Is het nodig om tijdelijk te verhuizen tijdens de verbouwingen? Calculeer deze kosten.

 • Is je budget beperkt, ga dan na waar je kan besparen.

 • Check of je bepaalde vergunningen nodig hebt.  In deze blog lees je alles over vergunningen. Zorg dat je op tijd alles aanvraagt zodat dit in orde is.

 • Bij verbouwingen komt er veel breekwerk kijken en dit afval moet je verwijderen. Bekijk vooraf hoe je het afval gaat afvoeren.

 • Je vergunningen zijn in orde? De sloopwerken kunnen beginnen.

 • Samen met jou bepalen we de volgorde van de renovaties. Waar beginnen we eerst en wat bouwen we in welke volgorde terug op? We bespreken hoe we isoleren en welke maatregelen nodig zijn om een beter EPC label te behalen.

 • Bij de opbouwwerken begint voor jou het leukere werk, want je zal materialen moeten kiezen. Verder hoef jij je niet druk te maken. Wij kunnen ook voor de bestelling van deze materialen zorgen.

 • Zo, de werken zijn bezig. Leun even achteruit en onze werfcoördinator volgt alles op.

 • Heb je vragen tijdens de werken? Wij staan 7 op 7 voor jou klaar.


Als de verbouwingen erop zitten, bekijk dan of je de nodige premies aanvroeg of welke je nog moet aanvragen.


Vergeet zeker niet je aangifte te doen na de werken bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Dit moet gebeuren binnen de 30 dagen na de werken. Meer weten?

Je leest hierover onderaan in deze blog.


Overtuigd? Of zit je nog met vragen die je wil bespreken?

Contacteer ons en wij staan voor jou klaar.


Inspiratie nodig? Je vindt inspiratie in onze realisaties.16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kosten besparen bij jouw renovatie?

Het moment is aangebroken: jullie kochten een woning en gaan verbouwen? Of je plande al langer om die verbouwingen te starten, maar je schoof het op de lange baan? Alles wordt duurder, dus ook verbouw

Wanneer bouwvergunning nodig bij renovatie?

Grote werken uitvoeren aan uw woning? Voor grondige verbouwingen moet je een omgevingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen. Dit is hetzelfde als een bouwvergunning. Als je een bouwver

6% btw bij renovatie

Je wil renoveren? Of onderzoek je nog de voordeligste optie? Wanneer kan je genieten van het tarief van 6% btw bij een renovatie? Wij leggen het voor jou uit. Voorwaarden voor 6% btw bij renovatie:

Comments


bottom of page